Kat & Wijzer» Gesponsorde artikelen» 5x benodigdheden voor katten
Wil jij het leven van je kat zo aangenaam mogelijk maken? Zorg er dan voor dat je onderstaande vijf benodigdheden in huis hebt. Je kat zal je er dankbaar voor zijn!

1. Voeder- en drinkbakjes

In principe heeft je poes drie verschillende bakjes nodig: een bakje voor brokjes, een bakje voor natvoer en een bakje voor water (of eventueel kattenmelk). Hoewel sommige eigenaren hun kat gewoon laten eten van een schoteltje, heeft een stevige voederbak voordelen. Zo verschuiven zwaardere voederbakken wat minder snel dan schoteltjes of lichte plastic bakken. Dat eet voor je kat een stuk prettiger! Koop een bak van aardewerk of van metaal. Deze gaan lang mee.

2. Een kattenbak

Komt jouw kat weinig of helemaal niet buiten? Dan is een goede kattenbak onmisbaar. Tegen ongewenste geurtjes kun je een gesloten bak aanschaffen, maar niet iedere poes vindt zo’n afgesloten ruimte prettig. Katten zijn namelijk zelf ook heel hygiënisch, waardoor ze vieze luchtjes zelf ook vermijden. Om stank te voorkomen is het noodzakelijk om regelmatig de kattenbakvulling te vervangen. Wanneer de bak te vervuild raakt, zal je kat er ook zijn behoefte niet meer op willen doen.

3. Een krabpaal

Een voorwerp waar zowel je kat als jij zelf erg blij van kunnen worden is de krabpaal. BIj gebrek aan krabpaal zal je kat de nagels namelijk gaan scherpen aan andere voorwerpen. Zoals je nieuwe bank… krabpalen bij bijvoorbeeld Brekz.be heb je in verschillende soorten en maten. Let bij een krabpaal op de stevigheid; het is niet de bedoeling dat die omvalt op het moment dat je kat de nagels er in zet. Wat betreft grootte is er ook veel keus. Zo zijn er compacte palen, maar ook hele lange met ligplankjes. Zo’n ligplankje kan een geliefd hangplekje worden voor je kat.

4. Speeltjes voor je kat

Katten houden van jagen en spelen. Het gebrek aan prooidieren binnenshuis kun je opvangen door leuke speeltjes voor je huisdier te kopen. Een plastic balletje met daarin een belletje doet het bijvoorbeeld altijd goed.

5. Een goede borstel

Zelfs voor kortharige katten is het soms lekker om geborsteld te worden. Wanneer je kat in de rui is, zit de vacht namelijk onder de losse haren. Je kat zal zichzelf grondig wassen om al de losse haren en huidcellen te verwijderen, maar een beetje hulp zal welkom zijn. Sommige katten genieten ontzettend van zo’n wekelijkse borstelbeurt. En bij langharige katten is een dagelijkse borstelbeurt noodzakelijk om klitten te voorkomen!