Kat & Wijzer» Gesponsorde artikelen» Huisdierplein.nl: een complete dierenwinkel online [Review en WIN-actie]
Poezen zijn heel makkelijke huisdieren, zeker die van mij. Mijn kat zit het grootste deel van de dag buiten en komt alleen naar binnen om te eten. Daarnaast vindt hij het heerlijk om even te kroelen op de bank. Er is maar een minpuntje: omdat hij ’s nachts wel graag binnen zit heb ik een kattenbak in de keuken staan. Kattenbakvulling vind ik alleen een vreselijk gedoe. Zo’n zak is vreselijk zwaar en onhandig als je nog meer boodschappen moet doen. Gelukkig heb ik er wat op gevonden: vanaf nu koop ik de vulling namelijk online en laat ik het thuisbezorgen. Onlangs heb ik namelijk huisdierplein.nl ontdekt.

Waarom is Huisdierplein.nl handig?

Als je huisdieren hebt zal je het herkennen; er moeten regelmatig inkopen gedaan worden. Dat kan natuurlijk in een dierenzaak in de winkelstraat. Vaak gaat het echter om zulke grote hoeveelheden, dat je met tassen vol producten weer naar huis moet zien te komen. Vaak zijn het ook nog eens grote, zware verpakkingen. Denk maar aan kattenbakvulling, hondenbrokken of bodembedekking voor de hamsterkooi. Op Huisdierplein.nl kun je deze producten simpel online bestellen. Hierdoor kun je alle inkopen in een keer doen en hoef je niet te sjouwen, want alles wordt thuisbezorgd. Dit kan dus een oplossing zijn voor veel mensen. Heb je bijvoorbeeld geen auto, of kun je niet zwaar tillen? Of ben je simpelweg op zoek naar een tijdbesparende oplossing? Dan kan Huisdierplein.nl een prima optie zijn!

Wat heeft Huisdierplein.nl te bieden?

Bestrijdingsmiddelen voor in het aquarium, knaagdiershampoo voor je cavia of een warmtelamp voor in het terrarium van je varaan? Op Huisdierplein.nl vind je het allemaal. De artikelen worden in deze online dierenwinkel overzichtelijk weergegeven, wat het zoeken een stuk makkelijker maakt. Zo kun je zoeken per huisdiercategorie (bijvoorbeeld katten of paarden) en ook per merk. Huisdierplein.nl heeft heel wat verschillende merken in huis, dus de kans dat jouw favoriete merk erbij zit is groot. Uit ervaring weet ik dat huisdieren heel kieskeurig kunnen zijn als het gaat om blikvoer of brokken, dus ik vond het erg prettig om te ontdekken dat het merk voor mijn kat ook te bestellen was.

Andere voordelen van Huisdierplein.nl

Ik was positief verrast over de grote diversiteit aan artikelen die je via Huisdierplein.nl kunt aanschaffen. Echt alles wat je nodig hebt voor je huisdier lijkt er terug te vinden. Vooral op het gebied van paarden is er een heel uitgebreid aanbod. Je kunt er bijvoorbeeld ook zweepjes aanschaffen voor de ruitersport en vliegenvangers voor in de paardenstal. Ook voor bijvoorbeeld katten is er van alles te vinden op Huisdierplein.nl. Zo zijn er allerlei leuke kattenspeeltjes te vinden. Het uitgebreide assortiment is voor mij een heel belangrijk voordeel. Nog een voordeel: de snelle levering. Als je op werkdagen voor 22:00 een bestelling plaatst, heb je deze de volgende dag al in huis. Handig, zeker als je net wat te laat ontdekt dat de kattenbakvulling of hondenbrokken bijna op zijn! Wat betreft het bezorgen bemerkte ik nog een positief puntje: al vanaf 25 euro aan bestelde producten wordt de levering gratis geregeld. Dit is bij lang niet alle webshops zo, dus ik kan me voorstellen dat meer (potentiële) klanten daar positief op zullen reageren.

Zijn er ook nadelen te noemen?

Natuurlijk is er altijd ruimte voor verbetering. Bij Huisdierplein.nl vielen me een aantal verbeterpuntjes op: · De website heeft een aparte pagina met alle aanbiedingen. Deze pagina is natuurlijk handig, maar ik vond hem ook wat onoverzichtelijk. Ik moest heel wat filters aanvinken voordat ik uitkwam bij de aanbiedingen van kattenvoer in blik. In dit geval was het grote assortiment dus eerder een nadeel dan een voordeel. · Ik zag op Huisdierplein.nl ook een groot assortiment schoonmaakmiddelen. Hoewel dat natuurlijk best handig kan zijn, denk ik bij de naam Huisdierplein niet direct aan Swiffer Dusters of textielverfrisser. Wat mij betreft mag Huisdierplein.nl al die producten wel van de site afhalen, omdat het de site alleen maar onoverzichtelijk maakt. Al kan ik me best voorstellen dat niet iedereen al die extra producten als nadeel zal ervaren.

Ervaringen van anderen

Ik vind het altijd prettig om bij een voor mij nog niet zo bekende website ook te kijken naar de ervaringen van anderen. Dat heb ik ook bij Huisdierplein.nl gedaan en ik was stiekem best onder de indruk van de goede scores. De meeste mensen zijn zeer positief over de snelle levering, dus blijkbaar doet de website wat er beloofd wordt (voor 22:00 besteld, de volgende werkdag in huis). Daarnaast zijn er ook positieve geluiden over de prijs: “Dols joint voor de hond besteld Scheelt 20 euro met dierenarts” “Gratis verzending - Prima ervaring!” Van dat prijsverschil was ik erg onder de indruk. Hoewel dit vast niet bij elk product zo is, vond ik dit een opvallend groot verschil.

Zijn er alternatieven voor Huisdierplein.nl?

Natuurlijk kun je voor je producten naar de dichtstbijzijnde dierenwinkel toe gaan. Je kunt de spullen dan direct mee naar huis nemen. Wel zo praktisch als de hondenbrokken helemaal op zijn. Het nadeel is dan natuurlijk wel dat die trip naar de dierenwinkel meer moeite kost dan een simpele online bestelling doen. En dan moet je de hondenbrokken ook nog eens zelf naar huis dragen! Een ander alternatief voor Huisdierplein.nl is het zoeken van een andere, vergelijkbare website. Denk bijvoorbeeld aan www.dierenwinkeloutlet.nl. Niet al de producten op deze website kunnen echter binnen een werkdag bezorgd worden. Ook via een online winkel als bol.com zijn er producten voor huisdieren te bestellen. De prijzen liggen daar echter wel wat hoger dan bij Huisdierplein.nl.

Eindoordeel Huisdierplein.nl

Zoek je een online dierenwinkel met een groot assortiment producten tegen redelijk lage prijzen? Dan lijkt Huisdierplein.nl een goede optie. De website biedt producten van veel verschillende merken en voor veel verschillende dieren. De meeste producten worden ook nog eens de eerstvolgende werkdag al thuisbezorgd. Het enorme assortiment op Huisdierplein.nl kan ook een nadeel vormen. Het maakt het zoeken naar de juiste producten namelijk wat minder overzichtelijk. Maar als de structuur van de website eenmaal helder is, zal dit zoeken vanzelf makkelijker worden.

Winactie: Win 75 euro shoptegoed!

Wil je zelf het gemak van Huisdierplein.nl ervaren? Maak nu kans op 75 euro shoptegoed! Laat ons voor 13 februari weten waarom jij dit tegoed zou moeten winnen.