Kat & Wijzer» Gesponsorde artikelen» Zoobio.nl - online alles voor je huisdier [Review]
De afgelopen jaren heb ik voor mijn kat altijd kattenvoer van een huismerk gekocht. Naar mijn idee was dat gzoobio katten webshop reviewezond genoeg en mijn kat leek tevreden. Onlangs hoorde ik echter van de dierenarts dat er wel degelijk kwaliteitsverschil is tussen huismerken en gespecialiseerde merken. Daarom besloot ik online eens te kijken naar welke voeding er allemaal beschikbaar was. Het leek me handig om van een aantal merken een blikje voer aan te schaffen, om eens te bekijken welke mijn kat het lekkerste zou vinden. Zo kwam ik uit bij Zoobio.nl.

Wat is er te vinden op Zoobio.nl?

Via Zoobio.nl kun je dierbenodigdheden van kwaliteitsmerken kopen. Je kunt er niet alleen terecht voor voer, maar ook voor bijvoorbeeld speeltjes en hondenkettingen. Het aanbod op de website is opgedeeld in verschillende categorieën. Zo kun je zoeken op huisdier (bijvoorbeeld honden, katten en knaagdieren), maar ook op merk (zoals RoyalCanine of Amora). Daarnaast is er een aparte pagina met lopende aanbiedingen. Doordat het aanbod zo uitgebreid is, denk ik dat er veel huisdiereigenaren zullen vinden wat ze zoeken. Wanneer je geen zin meer hebt om voor al die producten de deur uit te moeten, kan Zoobio.nl dus een uitkomst zijn!

Wat zijn de voordelen van Zoobio.nl?

Er vielen me aan Zoobio.nl een aantal positieve dingen op, waarvan ik verwacht dat deze zaken ook andere mensen zullen aanspreken: Je kunt op de website niet alleen zoeken op bijvoorbeeld diersoort, maar ook op levensfase van je huisdier. Handig, want dan heb je alle geschikte producten in een overzicht. Ook wanneer je nog niet zoveel ervaring hebt met dierverzorging kan dit een nuttige indeling in. Zo kun je direct zien welk type voer geschikt is voor jouw huisdier. Ook houden ze er een rekening mee dat een jonge hond meer behoefte heeft aan speeltjes en een oudere hond meer behoefte kan hebben aan producten tegen tandsteen; Zoobio.nl is geen prijsvechter, maar gaat voor echt goede kwaliteit. Wanneer je bestelt via deze website, weet je dus zeker dat je de beste kwaliteit producten ontvangt. Ook hiervoor geldt dat dit vooral nuttig kan zijn als je nog niet zoveel ervaring hebt met dierverzorging. Dan kan het namelijk lastig zijn om producten te beoordelen. Omdat je ervan uit mag gaan dat alle producten van goede kwaliteit zijn, kun je wat dat betreft bijna niet misgrijpen; Behalve het reguliere aanbod aan voeding voor honden en katten, kun je op de Zoobio.nl ook speciale voeding vinden. Denk bijvoorbeeld aan dieetvoeding. Dus ook wanneer je huisdier niet helemaal gezond is, kun je mogelijk iets vinden dat de gezondheid van je huisdier verbetert; Een simpele manier om korting te krijgen is het inschrijven voor de nieuwsbrief van Zoobio.nl. Als je je inschrijft krijg je 10% korting op de volgende bestelling en wat mij betreft is zo’n korting altijd meegenomen! Daarnaast blijf ik via de nieuwsbrief op de hoogte van de laatste aanbiedingen en dat is altijd handig.

Zijn er nadelen aan Zoobio.nl?

Om Zoobio.nl goed te kunnen beoordelen, heb ik natuurlijk niet alleen op de positieve punten van de website gelet. Ik heb ook een aantal punten gevonden waar ik persoonlijk wat minder tevreden over was: Veel websites kennen tegenwoordig het principe van ‘bestellen op de ene werkdag, de spullen de volgende werkdag in huis’. Hiermee adverteert Zoobio.nl niet. Omdat er van Zoobio ook in andere Europese landen webshops zijn, kan ik me voorstellen dat niet alle voorraad in Nederland staat opgeslagen. Dan zou het dus zo kunnen zijn dat je een aantal werkdagen op de levering moet wachten. Als je hiermee rekening houdt is dat natuurlijk geen probleem. Maar als de hondenbrokken al op zijn en je vervolgens drie dagen moet wachten op levering van nieuwe is die levertijd natuurlijk wel een minpunt; Nog een minpuntje, dat waarschijnlijk ontstaat doordat Zoobio in meer landen website heeft: de Nederlandse vertalingen zijn niet altijd even goed. Dus moet je maar net weten wat ‘Fressnapfe’ zijn. Ook het woord ‘Aquaristiek’ heb ik eerlijk gezegd nooit eerder gehoord.

Ervaringen met Zoobio.nl

Op internet zijn er opvallend weinig reviews terug te vinden over Zoobio.nl. Het lijkt erop dat de website nog redelijk nieuw is, waardoor er nog niet veel gebruikers hun ervaringen hebben gemeld. De gebruikers die de moeite hebben genomen om een reactie te geven, zijn niet allemaal positief over de website. Zo geeft iemand aan dat de verzendkosten vooraf niet duidelijk worden aangegeven. Dit probleem lijkt inmiddels wel opgelost, er wordt op Zoobio.nl nu duidelijk vermeld wat de kosten zijn. Overigens was dit een klacht over de Duitse versie van de website. Het lijkt me geen issue (meer) op de Nederlandse site.

Alternatieven voor Zoobio.nl

Er zijn op internet natuurlijk meer webshops op het gebied van dierverzorging. Je kunt kiezen voor een webshop van bekende dierenwinkels zoals Pets’ Place. Als je zo’n dierenwinkel al eens hebt bezocht, weet je wat je kan verwachten in de online shop. Dat voorkomt onverwachte verrassingen. Niet alle dierenwinkels hebben echter een (uitgebreide) webshop, waardoor je producten kunt missen die je normaal gesproken wel in de winkel kunt krijgen. Dan kun je natuurlijk ook besluiten om als alternatief gewoon langs de dierenwinkel bij jou in de buurt te gaan. Daar zit dan alleen wel weer als nadeel aan dat je al die spullen zelf naar huis moet dragen en vervoeren. Zeker met een flinke zak hondenvoer of kattenbakvulling is dat niet altijd makkelijk!

Eindoordeel Zoobio.nl

Ik vind het persoonlijk erg prettig dat bij Zoobio.nl alleen kwaliteitsmerken te koop zijn. Zo kan ik er bijna blind op vertrouwen dat wat ik koop goed is. Daarnaast vind ik de indeling van categorieën prettig. Voor mijn nog jonge kat zijn alle passende producten in een overzicht terug te vinden. Dat maakt het zoeken een stuk makkelijker. Ik zal nog tevredener zijn als er nog wat aandacht besteed wordt aan de teksten op de website. Niet iedereen zal het vervelend vinden, maar ikzelf vind het prettig als een website geen taalfouten bevat. Mijn kat vindt dat trouwens geen probleem; die wil gewoon een bak vol lekker eten!