[phpBB Debug] PHP Notice: in file /home/admin/domains/kattenplaza.nl/public_html/application/third_party/MX/Loader.php on line 133: Undefined variable: lang
Show | Nieuws - Kattenplaza
 
 
Nieuws
Nieuws archive » Dierenvriend houdt 73 katten
Di. 14-02-2012

Een kat in huis kan best gezellig zijn. Twee ook nog wel, maar 73? Een man in Zweden dacht daar duidelijk anders over en haalde zoveel mogelijk poezenbeesten in huis. O ja, en twee honden. De dierenbescherming ging een kijkje nemen in het appartement en vond al de dieren. De stank van urine en poep zou ondraaglijk zijn geweest. Dat meldt HLN.be.

De 45-jarige dierenvriend was niet onbekend bij de dierenbescherming. Vorig jaar juli kreeg de man ook al waarschuwingen nadat zijn buren melding hadden gemaakt van de vele beestjes. De man mocht voortaan niet meer dan negen volwassen katten houden, maar sloeg die richtlijn compleet in de wind. De 73 poezen en de twee honden leefden onder erbarmelijke omstandigheden in het appartement in Luleå, dat in het noorden van Zweden ligt.

"Dit heb ik nooit eerder gezien", zei veearts Greta Wilhemsson Alexis. "Katten hebben ruimte nodig. Ze kregen die niet en leefden in een vieze, vuile omgeving", voegde Erika Johansson, hoofd van de dierenbescherming, daaraan toe.

De man kwam in opstand tegen de actie van de dierenbescherming en zei dat hij geen geld had voor castratie en sterilisatie.