Kat & Wijzer» Informatieve artikelen over Katten» De kat in de trimsalon

De kat in de trimsalon


ScherenNet zoals honden naar de trimsalon gaan, zijn er ook katten die een behandeling in een trimsalon nodig hebben. Katten hebben wel een andere behandeling en aanpak nodig en gelukkig zijn er steeds meer speciale kattentrimsalons, waar je met je kat naar toe kunt.

Vooral de langharige en halflangharige rassen, zoals de Pers, Noorse Boskat en Maine Coon hebben veel verzorging nodig. Laat je kat dus al jong aan de kam wennen en kam je kat wekelijks goed door. Klitten worden dan voorkomen, je kat zal minder haal binnenkrijgen en dus minder haarballen krijgen en het zorgt er tevens voor dat er minder haren in je huis rond dwarrelen. Mocht je kat ondanks alles toch klitten krijgen of erger dan kun je terecht bij de kattentrimsalon.

OntwollenIn de kattentrimsalon kun je verschillende behandelingen laten uitvoeren: scheren, ontwollen, kammen, wassen en nagels knippen.
Scheren gebeurd voornamelijk bij (half)langharige katten die teveel klitten hebben of vervilt zijn. Deze katten voelen zich erg onprettig. Klitten kunnen zelfs zeer pijnlijk zijn. De kat wil niet meer gekamt worden, lopen of liggen kan pijn doen en de kat kan zichzelf ook niet meer goed wassen.
Het komt nog vaak voor dat de kat naar de dierenarts gaat om geschoren te worden. Bij de dierenarts gebeurt dit altijd onder narcose. Bij de kattentrimsalon kan dit zonder narcose gebeuren en dat heeft een hoop voordelen:

- De kat is na ca. 1 uur al klaar met zijn behandeling
- Na meerdere bezoeken is er steeds minder stress voor de kat
- De kat kan gewassen worden na de behandeling
- De kosten zijn lager
- Het risico op inscheren is minder groot
- De kat heeft geen schadelijke narcose middelen in zijn lichaam die nog afgebroken moeten worden
- Er zijn geen andere patiënten aanwezig die de rust van je kat kunnen verstoren

Bij katten die weinig tot geen klitten hebben hoeft alleen de onderwol verwijderd te worden.
De onderwol is de veroorzaker van de bekende klitten, die zelfs tot verviltingen kunnen leiden. Dit is erg pijnlijk voor de kat, omdat het haar aan de huid trekt en soms zelfs de huid beschadigd.

KammenEen behandeling die bestaat uit het kammen van een kat gebeurt vooral bij de wat oudere kat, de zieke kat of de te dikke kat. Deze dieren hebben vaak moeite om zichzelf goed te verzorgen. Als de haren uit elkaar gaan staan en wat vettig aanvoelen, dan is een behandeling nodig.
Ook de kortharige kat heeft veel baat bij een goede kam behandeling. Vooral tijdens de rui-periode hebben zowel u als de kat veel last van losse haren. Deze katten hebben in die periode vaak last van haarballen of obstipatie door het teveel aan haren dat zij binnen krijgen via het wassen.

Alleen even lekker wassen of nageltjes knippen kan natuurlijk ook.

Elke drie maanden naar de trimsalon zorgt ervoor dat de kat niet meer in de klit raakt en zorgt voor een gelukkige kat en eigenaar.

©PUUR Kattentrimsalon      

www.puurkattentrimsalon.nl