Kat & Wijzer» Informatieve artikelen over Katten» Kat vermist

Kat vermist

kat vermist posterDe nachtmerrie voor elke kattenbezitter, je kat is weg en in geen velden of wegen te bekennen, katten zijn eigenzinnige dieren en als ze eens een dagje niet thuiskomen hoef je niet direct de hele buurt af te gaan speuren, maar wat als je kat wel zoek is,  van de aardbodem verdwenen lijkt?
Vanzelfsprekend ga je als eerste in de buurt zoeken, je buren vragen of ze je kat gezien hebben, rammelen met een doos brokjes, z’n naam roepend heb je grote kans dat je kat tevoorschijn komt.

Maar wat als je kat niet op komt dagen, je kat vermist blijkt?
Als je kat vermist blijkt is de beste manier om ‘m te zoeken allereerst dit te melden bij een aantal organisaties, dit kan tegenwoordig via internet:
www.amivedi.nl
www.gevondenenvermistehuisdieren.nl
www.riemax.nl
www.vermistedierenregister.nl
www.dierencentrale.nl

Flyers
flyers geven een hoge slagingskans bij het terugvinden van uw kat. Hang er zoveel mogelijk op in een straal van (minstens) 1 kilometer. Hoe meer, hoe beter!

Enkele tips voor een goede vermiste kat poster:
• Zet een (mobiel) telefoonnummer op de flyer dat altijd bereikbaar is
• Zet een zo duidelijk mogelijke (liefst kleuren) foto op de flyer
• Noem datum, tijd en plaats waar de kat zoek geraakt is
• Vermeld uiterlijke kenmerken, leeftijd, geslacht, eventuele afwijkingen aan het uiterlijk of de manier van bewegen. Houd echter een detail achter. Mocht u bellers krijgen die van kwade wil zijn en af willen spreken, dan is dat snel duidelijk. Immers, indien ze dit detail niet kennen, hebben ze uw kat niet.
• Vermeld dat uw kat medicijnen nodig heeft, maar niet welke – dit kan mensen die twijfelen uw dier zelf te houden over de streep trekken toch contact op te nemen
• Vraag of mensen in hun schuur willen kijken of uw kat daar wellicht opgesloten zit.
• Bied een beloning, maar vermeld niet hoeveel
• Hang de flyers op ooghoogte op aan lantaarnpalen, electriciteitshuisjes, winkelramen, etc. Zorg dat bij iedere in- en uitgang van uw wijk flyers hangen.
• Hang ook flyers op bij dierenwinkels, dierenartsen, dierenasiels, op scholen, prikborden bij winkels, kruideniers, kerken, kappers, etc.
• Controleer regelmatig of de flyers er nog hangen


Chippen
Als je kat vermist is blijkt ineens het enorme belang van een chip, stel dat je kat is aangereden, gewond is gevonden en bijvoorbeeld in een asiel in de buurt verzorgd wordt, het dierenasiel zal veelal kijken of de kat gechipped is en melding maken van een gevonden kat bij Amivedi, het chippen van een kat vergemakkelijkt het terug vinden van je kans dus enorm!
Zorg dat de juiste contact informatie bekend is bij de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren (N.D.G.) in Amsterdam. U kunt deze informatie hier doorgeven: http://www.databankgezelschapsdieren.nl

Klik op onderstaande link om een ‘kat vermist’ poster te maken:

http://www.kattenplaza.nl/diverse/vermist