Kattenportretten

Een portret van uw huisdier ?

Op zoek naar een schitterend cadeau?

Erica Nußbaum, beeldend kunstenaar
De liefde voor de aquarel is begonnen op ongeveer 14 jarige leeftijd. Ik kreeg toen elke zaterdagochtend les in het atelier van kunstschilder Henk Corduwener in Huizen. Op de akademie was aquarel eigenlijk “not done” en heb ik geschilderd in acryl en olieverf.

 

Daarnaast heb ik grafiek vervaardigd. Uiteindelijk was mijn eindexamenwerk allemaal in olieverf.

Toch heeft de aquarel mij nooit helemaal los gelaten en na de akademie heb ik deze techniek weer opgepakt.

Wat mij méér boeit in aquarel dan in andere technieken zijn de transparantie en de mogelijkheden die het water biedt als het op verschillende manieren wordt toegepast. Aquarellisten die mij zeer aanspreken zijn o.a. Kees Verwey, Ton Alberts,
  Pascal - aquarel
August Macke, Jeanne Dobie; schilders die prachtige, krachtige aquarellen maken. Maar ook Maria Hofker, die bijna “Japans” aquarelleert of het realisme van Ton de Laat zijn een inspiratiebron.
Tommy - potlood  
Zo varieer ik zelf ook in stijl van (af en toe) realisme over “impressionisme” naar abstraktie; al naar gelang mijn behoefte op dat moment. Ik experimenteer met het verloop van “duidelijke” naar “onduidelijke“ vormen. Desalniettemin ervaar ik éénheid in mijn werk, een soort “gemene deler”. Ook de onderwerpen variëren en hebben raakvlakken met mijn interesses op dat moment.

Op dit moment schilder en teken ik veel dansers, voornamelijk flamenco.

Het is erg inspirerend méé te tekenen in een zaal met dansers door de sfeer en de muziek.
 
Mijn uiteindelijke aquarellen ontstaan praktisch allemaal in mijn werkplaats. Ook daar werk ik bij voorkeur met muziek; van Paco Peña (Misa Flamenca) tot Berlioz
(Roméo et Juliette). Ik werk aan de hand van stillevens, schetsen of fotomateriaal en daarnaast ook regelmatig in opdracht (voornamelijk portret).

Het jaar ná mijn afstuderen aan de Akademie voor Beeldende Kunsten te Utrecht (1986) ben ik begonnen met lesgeven in tekenen en schilderen, met de nadruk op aquarel. Het lesgeven is een verdieping gebleken, gezien je gedwongen wordt na te denken over hoe en wat je schildert en waaróm en dit ook onder woorden te brengen.
  Tommy - acryl
Schilderijen zijn verkrijgbaar vanaf € 150,- inclusief lijst, excl. BTW. ,Tekeningen zoals die van Tommy (potlood) al vanaf €80,-

Atelierbezoek is mogelijk na telefonische afspraak.

 

 
Voor alle getoonde werken op deze pagina geldt: © 2004 - E. Nussbaum