kattenvoeding eetgewoonten

Advertorial

Eetgewoonten

Katten zijn uiterst tevreden met een zekere monotonie (eentonigheid) in hun dieet. Het spijsverteringskanaal stelt zich in op een bepaalde voeding. Het voorzien van een kat van een dieet met veel afwisseling is antropomorfisch (naar menselijk voorbeeld) en dus niet nodig. Een kat eet, verdeeld over de dag en nacht, 7 tot 20 maaltijden per dag.


De plaats van de voerbak is bij katten erg belangrijk, maar dit wordt vanwege praktische redenen vaak genegeerd. De ruimtelijke ordening van de kat omvat drie delen: de ruimte voor rust en slaap, de kattenbak vaak gevuld met grit waar de behoeftes worden gedaan en tenslotte de plaats waar het dier water en voedsel opneemt.

kattenvoedingHet is noodzakelijk dat alle drie de ruimtes gelijktijdig aanwezig zijn en gebruikt kunnen worden. Een overlapping, zelfs al is die maar gedeeltelijk, van deze ruimtes kan de eetlust negatief beïnvloeden. Er dient minimaal een afstand van 50 cm te zijn tussen deze drie ruimtes om de kat te vrijwaren van iedere onderdrukking met betrekking tot eten, rust en het doen van de behoefte.