Voer. Krabpaal. Speeltje. Korting.koopjesjagen

Kattenbakken & kattenbakvulling

Kattenbakken heb je in allerlei soorten en maten een paar voorbeelden;
open kattenbak (zonder bovenkant)
dichte kattenbak (met bovenkant, zonder klepje)
dichte kattenbak (met klepje (deurtje))
draaibare kattenbak (deze draai je om en vervolgens weer terug zodat de la vol zit)

Er zijn vele soorten kattenbakvulling, welke jij neemt is van een aantal factoren afhankelijk zorg er in elk geval voor dat de bak groot genoeg is !
(een kat moet zich kunnen draaien in de bak)
Heb je zo'n moderne draai-bak die je om moet rollen waarna je de la eruit kan trekken, Dan kun je het beste klontvormende kattenbakvulling nemen v: de plasjes worden klontjes en deze komen samen met de drolletjes in het opvang bakje uit en zo houd je alleen schoon grind over wat je af en toe eens bijvult.
Ook als je gebruikt maakt van een schepje om de ontlasting eruit te scheppen is deze vulling ideaal ! (kiest U voor deze manier van verschonen dan is het aan te raden alleen droog voer tegeven i.v.m. de geur) Bedenk ook dat deze manier je al gauw een extra vuilniszak in de maand scheelt !

Heb je het niet zo op dat gespit in de kattenbak of beschik je misschien wel over een stortkoker (flat) dan kun je het best de reguliere kattenbakvulling gebruiken, ook deze is er weer in vele uitvoeringen van papier korrels tot……….
Maak de kattenbak eens per twee weken schoon met een beetje chloor, katten houden ook van een schoon toilet !
Doet U kat het niet op de bak ? : contoleer eerst eens of de bak nog schoon is !
Belangrijk: zwangere vrouwen mogen de kattenbak niet verschonen i.v.m. gevaar voor het ongeboren kind !

kattebak vulling :
Een draaibare kattenbak – sepoliet korrels

  • hout korrels
  • klei korrels
  • Klontvormende kattenbakvulling

Sepoliet korrels
Vaak een witte korrel die het vocht absorbeert. Na een aantal dagen gooit u de gehele inhoud van de kattenbak weg. Dit moet het gewone afval, dus niet in de groenbak.

Houtkorrels
Deze geperste houtkorrels kunnen tot 300% vocht opnemen. Tijdens het opnemen van vocht geven ze een houtgeur af. Na een paar dagen gooit u de gehele inhoud van de kattenbak weg. Dit mag in de groenbak, want het is milieu vriendelijk.

Kleikorrels
Kleikorrels hebben als voordeel, dat u nooit de hele bak weg gooit. De klei klontert samen, zodra uw kat zijn behoefte gedaan heeft. U verwijdert slechts een heel klein gedeelte van de inhoud (samen geklonterde korrel) en vult een handje kattenbak vulling bij.
Hoewel kattenbakvullingen op basis van stro, papier en houtsnippers, organische materiaal zijn, mogen ze niet bij het GFT-of compostafval worden ingezameld. De dierlijke uitwerpselen zijn namelijk niet composteerbaar, vandaar dat de kattenbakvulling restafval is.
Restafval moet in de desbetreffende vuilnisbak of vuilniszak worden meegegeven met de huis-aan-huis-inzameling. Het restafval moet dan wel worden aangeboden in de restafvalzak die u ook gebruikt voor de huis-aan-huis-ophaling.

Klontvormende kattenbakvulling
Bij klontvormende kattenkakvulling absorberen de korrels alle vloeistof en vormen kleine vaste klontjes Deze klontjes kunt u gemakkelijk iedere dag met een speciaal daarvoor bestemd schepje verwijderen.
Groot voordeel van klontvormend kattenbakvulling is dat je maar een geringe hoeveelheid van de vulling hoeft weg te gooien en dus ook maar een klein beetje hoeft bij te vullen.