Voer. Krabpaal. Speeltje. Korting.koopjesjagen

Pixiebob

Een nieuw kattenras in Nederland

Wat is een Pixiebob ?
Een Pixiebob is een gedomesticeerde kat, met het uiterlijk van een Noord Amerikaanse Bobcat. Als je een Pixiebob ziet, moet je het gevoel hebben dat je oog in oog staat met een “gedomesticeerde neef’’ van een Bobcat. De Pixiebob is ontstaan door kruisingen van huiskatten met wilde katten in de bergen van Noord Amerika.

Met de nakomelingen van deze katten is het fokprogramma van de Pixiebob gestart. De Pixiebob onderscheidt zich niet alleen door haar afkomst van andere kattenrassen, maar ook door het speciale uiterlijk en het specifieke karakter.

Specifieke eigenschappen van het uiterlijk.
Het hoofd en het gezicht van een Pixiebob is het belangrijkste aspect voor de rasstandaard. Je moet alleen al aan het hoofd en gezicht kunnen zien of het een Pixiebob is of niet. Want ze moeten de “look” van een Bobcat hebben. Het zijn middel tot grote katten, De poezen wegen tussen de 4 en 6 kilo, de katers tussen de 6 en 11 kilo.

De vacht moet lijken op de uitstaande vacht van een Bobcat, in de kleur brown spotted tabby. De agouti [strepen inde vacht] bestaat uit 4 kleurlagen en eindigt met een ticking.

Over het hele lichaam moet een tabby patroon zitten, in de vorm van gebroken strepen of rozetten. Er zijn meer kortharige dan langharige Pixiebobs. De staart mag niet langer zijn dan op hakhoogte, met het liefst een donkere staartpunt. 50% van de katten zijn polydactyl [extra tenen aan de voeten], zie foto. En ze hebben vlezige dikke voeten.

Karakter van de Pixibob
Extreem intelligent, zeker als de Pixie dingen moet bedenken om er zelf beter van te worden.

Actief maar niet hyperactief.

Ontwikkelt een sterke band met zijn “familie” de mens. Geweldig in omgang met kinderen en andere dieren. Extreem rustig qua stemgeluid, ze hebben een speciaal stemgeluid dat het beste te beschrijven is als het geluid van druppelend water in een grot. Goed te trainen, altijd in voor een spelletje. De Pixibob wordt ook wel beschreven als Dogs in disquise.