Voer. Krabpaal. Speeltje. Korting.koopjesjagen

Katten in de tuin

Veel kattenliefhebbers vinden het fijn als hun kat naar buiten kan, lekker sluipen door het hoge gras, klimmen in een boom, je gunt het je kat van ganze harte.
Minder leuk is het wanneer je kat in de tuin van de buren z’n behoefte gaat doen, of erger nog, je kat in de tuin van de buren de plantjes vernield.
De meeste buren zonder katten zijn dan ook niet zo gesteld op katten in de tuin, zelfs buren met katten weten het vaak maar slecht te waarderen wanneer andermans kat in hun tuintje rondrent. Dat is op zich niet zo gek, want kattenpies ruikt nou niet echt lekker en als de kat eenmaal een vast plasplekje in de tuin van de buren heeft kan dat behoorlijk stinken.

Er zijn genoeg verhalen van boze buren die dreigen de kat in hun tuin wat aan te doen of soms zelfs erger, iets aandeden dus rijst de vraag, wat kunnen we hier aan doen?

Er zijn verschillende manieren om katten in je eigen tuin te houden of in elk geval, de kat uit de tuin van je buren te houden, in dit artikel bespreken we hoe je katten (op een diervriendelijke wijze) uit je tuin verjaagd

Enkele katvriendelijke manieren om katten in de tuin te verjagen:

CatStop – Ultrasone kattenverjagerCatStop – Ultrasone kattenverjager
De CatStop is een kattenverjager die gebruik maakt van ultrasoon geluid om de kat te verjagen. Ultrasoon geluid is geluid dat boven het menselijk gehoorbereik ligt, maar wat de kat wel gewoon hoort. U hoort dus zelf helemaal niets, maar de kat wordt wel verjaagd! Vogels daarentegen worden niet verjaagd door de CatStop omdat zij het ultrasone geluid niet kunnen horen.

De infrarood-sensor zal elke kat in de tuin binnen het bereik opmerken. Vervolgens wordt er een zeer luid (maar voor mensen onhoorbaar) geluid geproduceerd gedurende drie seconden. De kat zal hiervan schrikken en snel wegrennen. Na enkele herhalingen zal de kat de plek vermijden omdat het dier geleerd heeft dat de kattenverjager daar staat.

Solar kattenverjager – Ultrasoon op zonne-energieSolar kattenverjager – Ultrasoon op zonne-energie
Makkelijk en beter voor het milieu. U hoeft geen batterijen te kopen of adapter aan te sluiten. Bang zijn dat de batterijen leegraken is bij dit exemplaar op zonne-energie niet meer nodig. Dit product wordt geleverd inclusief vier oplaadbare batterijen welke volledig geladen worden door het zonne-paneel aan de bovenzijde van het product.

Deze succesvolle kattenverjager maakt gebruik van ultrasoon geluid om katten en andere ongewenste zwerfdieren te verjagen. De kat van de buren zal uw tuin leren te vermijden. Ultrasoon geluid is geluid dat buiten het gehoorbereik van de mens ligt. U hoort dus zelf helemaal niets, maar de kat wordt wel weggejaagd! Vogels hebben geen last van dit geluid.

Waterverschrikker op zonne-energieWaterverschrikker op zonne-energie
De Waterverschrikker op zonne-energie is een milieu- en diervriendelijke manier om ongewenste dieren zoals katten, honden uit uw tuin te verjagen. Het apparaat gebruikt water om het dier te verjagen. Aansluiten gaat gemakkelijk met behulp van een tuinslang. Het dier wordt snel verjaagd en het zal leren uw tuin te vermijden.

De bewegingssensor neemt elke beweging binnen het bereik waar en activeert de sprinkler gedurende vijf seconden. U kunt het bereik instellen tot maximaal tien meter van het apparaat. Door de instelmogelijkheid en de detectiehoek kunt u zelf bepalen welk gedeelte van uw tuin u wilt laten beschermen door de Waterverschrikker.

DierenverdrijverDierenverdrijver
Deze dierenverjager houdt ongewenste dieren als katten, honden en vogels uit uw tuin. Ook kunt u er dieren bij uw auto mee vandaan jagen. Het apparaat is zeer diervriendelijk en verwondt het dier niet.

Een bewegingssensor merkt elk dier op binnen 10meter van het apparaat. Vervolgens wordt het dier weggejaagd door middel van hoogfrequent geluid en flits-licht. Het geluid is van een zeer hoog frequentiebereik (16-42khz).

Het apparaat is zowel binnen als buiten te gebruiken. Deze kattenverjager is spatwaterdicht. Dit betekent dat het regen goed kan verdragen, maar dat het apparaat niet in een plas water dient te staan.