Voer. Krabpaal. Speeltje. Korting.koopjesjagen

BAER-test


Neem bij (een vermoeden van) medische problemen altijd contact op met de dierenarts.

Deze test is verplicht als men met een Foreign White wil gaan fokken. Er zijn in Nederland zo'n drietal gespecialiseerde dierenartsenpraktijk waar deze test gedaan kan worden.
De kat krijgt eerst een soort rijstekorrel tussen onze schouderbladen geprikt. Dat is een chip, waarmee ze voor altijd herkenbaar is, met speciale afleesapparatuur. De code op de chip komt overeen met de code, die in het inentingenboekje wordt geplakt en op de verklaring van de dierenarts, dat deze test met goed gevolg is ondergaan. De oren worden vooraf met een kijkertje
Kes & kittens
bekeken op zichtbare afwijkingen en daarna worden er drie naaldjes onder de huid aangebracht met draadjes er aan vast. Deze draadjes zitten aan een computer verbonden. Dan wordt er een oordopje met een draadje eraan, die diep in de oorschelp komt, aangebracht.
Kes & kittens
Door de computer worden klikken in het oordopje hoorbaar (het zijn er 1000!). De dierenarts kan op een monitor zien of de kat de klikjes goed kan horen (er moeten op het beeldscherm een aantal grote pieken in de lijn zichtbaar worden). Na ongeveer twee minuten wordt het dopje in het andere oortje gedaan en volgen er voor het tweede oortje nog eens 1000 klikjes. Als dat klaar is moet het computerscherm als boven uitzien: twee lijnen met grote uitslagen. Dan zijn beide oren goed.

NB: om te voorkomen dat de kat reageert op omgevingsgeluiden, krijgt hij/zij een klein roesje.


Neem bij (een vermoeden van) medische problemen altijd contact op met de dierenarts.