Voer. Krabpaal. Speeltje. Korting.koopjesjagen

Voedingsgewoontes van uw kat

Eten is een van de meest belangrijke dingen voor een gezonde en blije kat. Een artikel hierover is dan wel het minste hoe we u kunnen helpen!

Kies hieronder de leukste katten gift:

  1. Bol katten aanbiedingen >
  2. Katten boeken >

Vaste eet- en drinkplaats

Katten zijn gewoontedieren, u kunt dus best uw kat op dezelfde plaats en op hetzelfde tijdstip voederen. De keuken is hiervoor de beste plaats. Zorg voor een etensbakje en een drinkbak met vers drinkwater. Het is heel belangrijk dat een kat voldoende vocht binnenkrijgt, een kat die te weinig vocht opneemt kan ernstige blaas- en nierproblemen ontwikkelen.
Een automatische kattenvoerbak kan hierbij handig zijn. Met deze voerbak kan je jouw kat op vaste tijden voeren zonder dat je zelf aanwezig hoeft te zijn.

Een onderlegger

Een onderlegger onder de voerbakjes is een aanrader, aangezien katten soms hun eten uit het bakje slepen of morsen met hun water.

Welk voer kan ik best geven?

Katten zijn van nature vleeseters, hun voeding moet dus veel dierlijke eiwitten bevatten. De makkelijkste en veiligste manier om uw kat te voeren is kiezen voor een kant-en-klaar dierenvoer. Er zijn heel wat soorten op de markt in allerlei prijscategorieën. Ter afwisseling kunt u variëren met verschillende smaken zoals kip, vis of lam.

Katten kunnen heel kieskeurig zijn, eens afwisselen van merk en smaak kan dan soelaas bieden. Droge brokken gaan tandplak tegen en houden het gebit van uw kat schoon en gezond. Natte voeding in blikjes of kuipjes is eerder een extraatje voor de kat, de meeste katten zijn er dan ook verzot op!

Kittenvoer/ Aangepaste voeding

Het voer dat u uw kat best geeft varieert naargelang zijn leeftijd. Kittens moeten nog veel groeien, voor hen bestaat er speciaal kittenvoer afgestemd op hun behoeftes. Kittens eten ongeveer vijf keer per dag kleine porties kittenvoer. Aangezien hun spijsverteringsstelsel nog niet volgroeid is, kunnen ze nog geen grote hoeveelheden voer verwerken.

Naarmate uw kat groter wordt kunt u geleidelijk opbouwen naar grotere porties en minder voedertijden. Een gemiddelde volwassen kat heeft genoeg aan twee maaltijden per dag, deze kunt u best ’s ochtends en ’s avonds geven.

eten katten

Voor kittens bestaat er ook een supplement kittenmelk. Geef nooit gewone melk, katten kunnen de lactose niet verteren en krijgen er diarree van. Ook bejaarde katten zijn vaak gebaat met aangepast voeding. Langharige katten die last hebben van haarballen kunnen geholpen worden met een speciaal dieet.

Voedingsstoffen

Sommige voeding bevat extra voedingsstoffen die helpen bij de vertering van haarballen. Uw kat zal soms ook gras eten om de maag te reinigen. Indien uw kat nooit buiten komt kunt u in de dierenwinkel speciaal kattengras kopen. Dat helpt ook om braken te voorkomen.

Kattensnoepjes en beloningen

Iedereen kent hondensnoepjes, maar u kunt uw kat ook extra verwennen of belonen, in de dierenwinkel zijn allerlei kattensnoepjes te verkrijgen. Het is hierbij wel belangrijk dat u ze met mate geeft voor de gezondheid van het dier. Tafelrestjes, zoals een vetrandje van de hesp, kunnen smaken en kunnen in principe geen kwaad, zolang u enkele regels respecteert. Geef uw kat geen sterk gekruid en gezouten voedsel, dit kan uw kat niet goed verteren.

Chocolade is zelfs giftig voor uw huisdier omdat het lichaam van uw kat bepaalde stoffen in de chocolade niet af kan breken. Door rauw varkensvlees kan uw kat besmet raken met parasieten die overdraagbaar zijn op de mens, dit is dus niet zonder gevaar!

Kies hieronder de leukste katten gift:

  1. Bol katten aanbiedingen >
  2. Katten boeken >