Voer. Krabpaal. Speeltje. Korting.koopjesjagen

American Bobtail

Bij het aanschouwen van deze kat ben je er zeker van dat het om een bobcat gaat, je komt dichterbij en je oog valt op dit magnifieke en niet meegaande dier. Het intrigeert!
Blikken kruisen en je wordt meegesleurd naar een wereld, wild en vrij. De kat maakt zijn luxueuze vacht schoon, blinkt met zijn ogen en begint verleidelijk te spinnen. Je smacht ernaar om zijn zachte dikke vacht te strelen en hem in je armen te sluiten maar durf je dat wel? Behoedzaam strek je je armen uit naar dit bewonderingswaardig dier. Hij staat op en rekt zich uit, zodat je verbouwereerd zijn omvangrijke lijf ziet en zijn van nature korte staart. Hij is wild, daar ben je van overtuigd. Hij slentert op je af en eist je aandacht, voorzichtig pak je hem op en je verbaast je over zijn persoonlijkheid. Aanhankelijk en zachtaardig, je hart is meteen gestolen door deze American Bobtail.

De American Bobtail is een natuurlijk uitziend ras soort, medium tot large van formaat. Hij beschikt over een opvallend atletische bouw, goed gespierd en straalt kracht uit. Zijn staart is duidelijk zichtbaar boven zijn rug uit en is kort van lengte. De optimale vorm is beduidend en nagenoeg recht met subtiele golvingen. De American Bobtail heeft een krachtig breed taps toelopend gevormde kop met opvallende wenkbrauw partij boven grote ovale ogen die een jaag achtige expressie vertonen. Hun unieke vacht is er in twee varianten te weten, medium lengte met een middelmatige dichtheid en een longhair beide veerkrachtig en waterbestendig. Deze kat heeft een natuurlijke soepel rollende manier van bewegen en dit samen met zijn zo juist genoemde fysieke kenmerken doet je denken aan bobtailed wildcat. Dit ras is met twee tot drie jaar volwassen, langer dan gebruikelijk. De American Bobtail valt op door zin wild voorkomen met zijn opvallende karakter en sublieme aanpassingsvermogen.

american bobtail kittenAmerican Bobtails zijn liefdevolle en behoorlijk intelligente katten. Ze staan bekend om hun * hondachtige * eigenschappen en hun loyaliteit naar hun baas. Ze kunnen zich makkelijk aanpassen in zowel een rustige als een hectische omgeving. De gemiddelde lengte van hun staart varieert tussen twee en vier inches maar het komt voor dat ze langer of korter van lengte zijn.

Deze katten hechten zich makkelijk aan hun baas en familie, kunnen goed overweg met de meeste honden en zijn zeer ontvankelijk voor vreemden zowel menselijk als dierlijk. Vrachtwagen chauffeurs kiezen voor dit ras als * bijrijder * daar ze prima kunnen functioneren in deze omgeving mits ze op jonge leeftijd mee groeien. Psychotherapeuten gebruiken de American Bobtail als onderdeel van hun behandeling daar ze positief reageren op onrustige en bedroefde mensen.

Ze zijn erg kind vriendelijk en hebben totaal geen bezwaar tegen het op pakken en rond sjouwen door spelende kinderen. Hun clown achtige karaktertrekken zorgen voor een constante sfeer van amusement bij iedereen ongeacht de leeftijd. Hun warme zachte vacht bieden ze je aan als je getroost wilt worden. Ze staan ook bekend om hun voor liefde voor spelletjes zoals verstoppertje die ze uren vol kunnen houden. Ze nemen graag initiatief en zullen ze je net zo lang pesten totdat je met ze gaat spelen. In principe zijn ze wat stilletjes qua geluiden maar als een teken van blijdschap kan je ze horen spinnen en piepen. Mits ze getraind worden om aangelijnd te zijn vinden ze het heerlijk om lange wandelingen te maken. De American Bobtail houdt van glimmende voorwerpen dus het is zaak om je juwelen doosje dicht en zelfs op slot te houden daar ze anders ermee van door zullen gaan!

American BobtailDe American Bobtail is vrij recentelijk toegelaten tot het CFA. In het jaar 2000 hebben ze eindelijk de herkenning en bevestiging gekregen van hun ras echtheid, iets waar fokkers jaren voor pleitte. Ze hebben hun plek verworven binnen de ras katten wereld. In mei 2006 kregen ze de status van Championship toegewezen. De American Bobtail is met recht zuiver Amerikaans en en ras waar ze erg trots op zijn. Zijn wild cat uiterlijk gecombineerd met huiselijkheid en een aangename persoonlijkheid is een pluim richting fokkers die al jaren hun tijd, energie en inzet hebben geleverd tot het creëren van dit ras. De titel * Born in the USA * wordt dan ook trots toegekend aan de American Bobtail.

De prijsstelling van American Wirehairs wordt over het algemeen bepaald door type, relevante markeringen en bloedlijnen genuanceerd door:

GC, Grand Champion
NW-RW National or Regional winning Parentage.
DM Distinguished Merit Parentage

De DM titel kan toegewezen worden als de moeder ( dam )
een nest van vijf CFA Champion/Premier of DM werpt

De vader ( sire) kan ook de titel van DM verkrijgen als hij vijftien CFA Champion/Premier of DM nageslacht kan produceren.
Na twaalf tot zestien weken worden de kittens beschikbaar gesteld door de fokkers. Ongeveer in hun twaalfde week zijn ze voorzien van alle basis inentingen en hebben de stabiliteit om op zowel fysiek als sociaal vlak zich makkelijk aan te kunnen aanpassen in hun nieuwe omgeving. Tevens zijn ze goed voorbereid om aan tentoonstellingen mee te doen dan wel lucht vervoer. Om van een lang en vreugdevol leven te kunnen genieten is het zaak om deze pracht katten binnenshuis te houden. Het castreren dan wel sterilisatie is wel aan te bevelen naast het creëren van kat vriendelijke oppervlaktes b.v. een krab paal. Hiermee bevorder je de aangeboren behoefte tot krabben. De CFA raadt het af om ingrepen te verrichten zoals het knippen van de nagels of het inkorten van de pezen, beide procedures belemmeren het krab proces. Hou je je aan bovengenoemde richtlijnen dan zal je lang kunnen genieten van deze prachtige katsoort.