Voer. Krabpaal. Speeltje. Korting.koopjesjagen

Beste rugtas voor de kat

Kat in rugtas

Ben je een echte kattenliefhebber? Dan wil je jouw kat het liefste overal mee naartoe nemen. Maar heb je je al eens afgevraagd hoe je dit voor jezelf mogelijk maakt? Jouw harige vriend kan immers niet urenlang meelopen aan een riempje. Ook wil je hem niet voortdurend blootstellen aan invloeden van buitenaf. In plaats daarvan kan je een rugtas voor de kat aanschaffen. Maar wat is dan het beste model op de markt? En waar kan je eventueel op letten bij het zoeken naar andere modellen? Onderstaande informatie zorgt dat je jouw kat weer overal mee naartoe kan nemen.

Een rugzak voor de kat: samen op reis

Een rugtas voor de kat maakt veel mogelijk. Deze rugzak zorgt er namelijk voor dat jouw kat comfortabel met jou mee kan reizen en tegelijkertijd kan genieten van de buitenwereld. En dit zonder jouw viervoeter bloot te stellen aan gevaren. Het is daarbij meer dan een draagtas. Stijl, comfort en veiligheid komen hierin samen. Ook geeft het jou de gelegenheid om meer draagcomfort te creëren. Terwijl je jouw handen vrij hebt, kan je toch samen met jouw huisdier nieuwe plaatsen ontdekken. Met behulp van een rugtas hoef je jouw kat niet meer thuis te laten.

Waarom een rugzak voor de kat kopen?

Je kan je afvragen waarom je een rugtas voor de kat zou willen kopen. Sommigen zullen namelijk denken dat het dieronvriendelijk is. Maar is dit eigenlijk niet ook het geval als je voortdurend van huis bent, terwijl jouw kat ook meer van de buitenwereld kan zien? Het aanschaffen van een rugzak geeft jou de gelegenheid om meer quality time met de kat door te brengen. Je maakt het dier onderdeel van de familie. En zeg nou zelf: het samen verkennen van de omgeving is veel leuker dan alleen.

Een andere reden om te kiezen voor een rugzak van de kat is vanwege de nieuwe prikkels die jouw kat kan ervaren. Je stelt jouw huisdier bloot aan nieuwe geluiden, geuren en omgevingen. De stimulatie laat jouw kat groeien. Dit doe je altijd in een veilige omgeving. Je zou je kat aan een riempje kunnen laten lopen, maar de rugzak houdt jouw kat beschermd tegen potentiële gevaren. Als je kat sociaal is aangelegd, kan hij nieuwe vrienden maken tijdens jullie reizen. Angstige katten kunnen door middel van deze rugzak makkelijker wennen aan drukkere omstandigheden. En zelf krijg je ook meer aanspraak tijdens de wandeling.

Jouw kat overal mee naartoe nemen

Maar waar neem je jouw kat dan allemaal mee naartoe? Het antwoord is simpel: overal! Of je nu gaat genieten van de langste wandelingen in de natuur, het verkennen van nieuwe steden of een dag naar het strand gaat, alles is mogelijk met een goede rugzak. Hiermee word met de kat op reis gaan een stuk makkelijker. Door hierbij te kiezen voor minder drukke gebieden kan jouw kat zich helemaal thuis voelen en alles in zich opnemen. Wil je onderweg nog even wat drinken op het terras? Dan is dit ook gewoon mogelijk. Jouw kat loopt immers niet vrij rond, dus ze kunnen je eigenlijk niet meer weigeren. Ook zou je de rugtas kunnen gebruiken om je kat bijvoorbeeld mee te nemen naar de dierenarts, mits deze binnen loopafstand is. Sommige katten willen absoluut niet in een reismandje, maar mogelijk wel in de rugtas.

Als je je kat echt niet uit het oog wil verliezen, overweeg dan ook het gebruik van een GPS-tracker voor katten. Dan kan je ook als je kat zelf erop uit gaat bijhouden waar hij is gebleven.

De beste rugzak op dit moment

Dan door naar de beste rugtas voor de kat op dit moment. Dit is de Nobleza rugzak voor huisdieren. Het is een transparante tas, waarmee je gezien wilt worden. Je kan vrijwel alles met de rugzak doen. Of deze nu bedoeld is voor een ritje naar de dierenarts of een bezoek aan het strand: jouw kat kan overal mee naartoe en daarbij comfortabel blijven. De voorkant van de tas is transparant, waardoor jouw huisdier de hele wereld kan ontdekken. Er is voldoende bewegingsruimte beschikbaar. Hierdoor voelt het dier zich niet opgesloten. De 9 luchtgaten voorkomen dat jouw huisdier oververhit raakt en over voldoende zuurstof beschikt.

Waarop letten bij het kiezen van de rugzak

Wil je ook nog andere modellen met elkaar vergelijken? Op de markt zijn een groot aantal rugzakken te vinden waarin je een huisdier kan vervoeren. Iedere rugzak heeft zijn eigen eigenschappen en uiterlijke kenmerken. Je moet daarom goed weten waar je allemaal op kan letten. Hieronder vind je een aantal factoren die je mee kan nemen in het maken van een keuze.

De grootte van de rugzak

Een rugzak moet aangepast zijn op de kat. Je dient daarom de grootte van zowel het dier als de rugzak in de gaten te houden. Een te kleine rugzak zorgt voor veel ongemakken. Jouw huisdier gaat zich hierdoor niet comfortabel voelen. Een te grote rugzak kan de veiligheid in het geding brengen. Naast de afmetingen van het model is het ook goed om te letten op het maximale gewicht dat je hiermee kan dragen. Alleen dan weet je zeker dat jouw kat er goed in past.

Ventilatie

De rugzak moet voorzien zijn van voldoende ventilatieopeningen. Bij ieder model kan het aantal ventilatieopeningen verschillen. De openingen zorgen er echter voor dat er een goede luchtcirculatie komt. Hierdoor heeft het huisdier voldoende zuurstof en vindt er vrijwel geen oververhitting plaats.

Veiligheid

Veiligheid moet te allen tijde voorop staan als je jouw kat ergens mee naartoe neemt. Kijk daarom hoe de modellen de veiligheid waarborgen. Denk aan een rugzak met een stevige ritssluiting, extra beveiligde sluitingen en hoe je een vergrendeling toe kan passen. Jouw kat moet immers niet zomaar de rugzak kunnen openen als je onderweg bent.

Comfort

Zeg nou zelf: je wilt het jezelf toch altijd zo comfortabel mogelijk maken? Doe dit ook voor jouw kat. Iedere rugzak kan het comfort op een andere manier realiseren. Zo zijn er modellen met uitneembare kussens of voeringen. Zitten deze er niet in? Dan kan je ook kijken naar extra accessoires om het zo comfortabel mogelijk te maken voor jouw huisdier.

Verstelbare banden

Het comfort houdt niet op bij de kat. Ook voor jezelf moet het comfortabel zijn om de rugzak mee te nemen. Kijk naar de verstelbare banden. Kan je de schouderbanden en taillebanden aanpassen aan jouw lichaam? Je past de rugzak hiermee aan jouw grootte aan, waardoor er een comfortabele pasvorm is en je geen last krijgt van het dragen van het huisdier. Vooral bij het afleggen van de langere afstanden kan dit extra gemakken met zich meebrengen.

Materialen

De rugzak moet gemaakt zijn van duurzame materialen, het liefst zelfs eenvoudig te reinigen. Jouw kat zal vaak zijn nagels gebruiken, dus beschadigingen komen te allen tijde voor. Je wilt echter niet dat de materialen binnen een korte tijd kapot zijn. Dit brengt de veiligheid in gevaar. De stof moet dus bestand zijn tegen slijtage en krassen voor een lange levensduur.

Toegangspunten

Controleer of de rugzak meerdere toegangspunten heeft, zoals de mogelijkheid om je kat via de bovenkant of de zijkant in de rugzak te plaatsen. Dit kan handig zijn als je kat niet van bovenaf in de rugzak wil worden gezet. Zo weet je ook gelijk hoe je de rugzak moet gebruiken.

Extra functionaliteiten

Sommige modellen komen met extra functionaliteiten. Denk aan zakken voor snacks, persoonlijke items en waterflessen. Vooral als je van plan bent om langer met jouw kat op pad te zijn, kunnen deze functionaliteiten van pas komen. Zo heb je alles binnen handbereik en hoef je geen extra bagage meer mee te slepen.

Deze tips helpen jou goed op weg

Nu je weet waar je allemaal op kan letten tijdens het kiezen van een goede rugtas voor de kat, kan je de rugzak in gebruik gaan nemen. Doordat het een rugzak is die geschikt is voor katten en honden, heb je al veel comfort voor jouw huisdier. Je kan het echter nog comfortabeler maken door er een extra dekentje of andere zachte ondergrond in te plaatsen. Jouw kat gaat het alleen maar waarderen als je overal rekening mee houdt. Om te voorkomen dat jouw kat zich onderweg ongemakkelijk voelt, is het cruciaal om eerst thuis te oefenen. Jouw huisdier zal niet zomaar in de rugzak springen en gelijk naar buiten willen gaan.

Oefen daarom eerst thuis. Je kan de kat laten wennen aan de rugzak door deze open neer te zetten. Jouw huisdier gaat er vanzelf naartoe of misschien zelfs erin. Biedt dan een beloning aan. Zo voelt de rugzak al snel vertrouwd en veilig. Ga ook niet direct op pad om de langste wandelingen te maken. In plaats daarvan begin je met een korte ronde en bouw je het steeds verder op. Let hierbij ook op de stress signalen die de kat aangeeft. Niet iedere kat zal immers even enthousiast zijn om op reis te gaan in een afgesloten ruimte. Door niets te overhaasten voorkom je dat jouw huisdier geen plezier krijgt in de reizen.

Geniet samen met jouw kat

Nu je alles weet over de rugtas voor de kat kan je zelf op zoek gaan naar een model dat het beste bij jou en jouw huisdier past. Er zijn een groot aantal modellen op de markt te vinden en ieder model brengt weer andere mogelijkheden met zich mee. Wanneer je jouw kat stap voor stap aan de rugzak laat wennen, kan je binnen een korte tijd de mooiste wandelingen maken en jouw huisdier bij alle activiteiten van het gezin betrekken. Deze veilige manier van transport gaat alleen maar zorgen voor nieuwe mogelijkheden en quality time met jouw huisdier. Er zijn ook rugtassen voor honden!

Kies hieronder de leukste katten gift:

  1. Bol katten aanbiedingen >
  2. Katten boeken >