Voer. Krabpaal. Speeltje. Korting.koopjesjagen

De beste GPS-trackers voor katten

Kat met gps tracker halsband

Katten zijn nieuwsgierige en avontuurlijke dieren, en als kattenbezitter is het niet ongewoon om je zorgen te maken over de veiligheid en het welzijn van je geliefde kat. Of je nu een binnenkat hebt die per ongeluk naar buiten glipt, een avontuurlijke buitenkat hebt, of gewoon graag wilt weten waar je kat zich bevindt, een GPS-tracker voor katten kan een waardevolle aanvulling zijn op je arsenaal van huisdieraccessoires. In dit uitgebreide artikel nemen we je mee op een reis door de wereld van GPS-trackers voor katten. We bespreken waarom het handig is een tracker te overwegen, wat de werking van een GPS-tracker is, welke functies belangrijk zijn, en we presenteren een top 3 van de beste GPS-trackers voor katten.

Waarom heb je een GPS-tracker voor je kat nodig?

Veiligheid van je kat

Een van de meest voor de hand liggende redenen om een GPS-tracker voor je kat aan te schaffen, is de veiligheid van je trouwe huisdier. Katten zijn nieuwsgierig en onvoorspelbaar, en het is niet ongebruikelijk dat ze verdwalen, vast komen te zitten, of ver van huis afdwalen. Een GPS-tracker kan je helpen om snel de locatie van je kat te achterhalen als er iets misgaat, waardoor je sneller actie kunt ondernemen om je kat veilig thuis te brengen.

Toch is het een goed idee om je kat te laten chippen. Dan is de kat niet alleen afhankelijk van de GPS om gevonden te worden, maar kan je kat ook geïdentificeerd worden in het geval dat hij door iemand anders gevonden word. Dit is vooral heel belangrijk in het geval dat je op reis gaat met je kat.

Gemoedsrust voor eigenaren

Als kattenbezitter begrijp je waarschijnlijk hoe bezorgd je kunt zijn als je kat niet thuis is op het verwachte tijdstip. Met een GPS-tracker kun je je kat in real-time volgen en weet je altijd waar hij is. Dit biedt gemoedsrust, vooral als je kat gewend is om buiten te zijn.

Zoals veel dieren kunnen katten ook bang zijn van vuurwerk. Dan kan het zijn dat je kat van de stress en angst niet meer thuis komt of durft te komen. Vooral op momenten zoals deze is het erg fijn om een GPS-tracker te hebben voor je kat.

Controle op de gezondheid en activiteit van je kat

Sommige GPS-trackers voor katten bieden extra functies, zoals het bijhouden van de activiteit en gezondheid van je kat. Dit kan je waardevolle inzichten geven in het gedrag en de gezondheid van je huisdier, waardoor je vroegtijdig eventuele problemen kunt opsporen.

Belangrijke kenmerken van GPS-trackers voor katten

Laten we eens kijken naar enkele belangrijke kenmerken om op te letten bij het kiezen van de beste GPS-tracker voor je kat.

Real-time tracking

Een van de belangrijkste functies van een GPS-tracker voor katten is real-time tracking. Dit betekent dat je op elk gewenst moment de precieze locatie van je kat kunt inzien op je computer of telefoon. Real-time tracking is belangrijk voor een snelle reactie als je kat verdwaalt of niet thuiskomt. Dan kan je voorkomen dat je kat vermist raakt.

Geofencing

Geofencing is een handige functie die je in staat stelt om virtuele grenzen rond een bepaald gebied in te stellen. Wanneer je kat deze grens overschrijdt, ontvang je onmiddellijk een waarschuwing op je smartphone. Dit is handig om te voorkomen dat je kat een bepaalde gebied verlaat of juist veilig weer naar huis komt.

Waterbestendigheid

Omdat katten onvoorspelbaar zijn en graag avontuurlijke tochten maken, is het belangrijk om een GPS-tracker te kiezen die waterbestendig is. Hierdoor blijft de tracker functioneren, zelfs als je kat door regen of over natte ondergronden loopt.

Gewicht en maat

De grootte en het gewicht van de GPS-tracker zijn belangrijk om te overwegen, vooral bij katten, die klein en wendbaar zijn. Je wilt niet dat de tracker te groot of te zwaar is voor je kat om comfortabel te dragen.

Batterijduur

De batterijduur van de tracker is een cruciale factor, want je wilt natuurlijk niet hebben dat de tracker opeens uitvalt. Zorg ervoor dat je een tracker kiest met een batterijduur die past bij je behoeften en levensstijl.

Abonnementskosten

Er zijn GPS-trackers voor katten waarbij je een maandelijks of jaarlijks abonnement moet afsluiten, om te betalen voor de mobiele dataverbinding die wordt gebruikt om te communiceren met je smartphone. Het is belangrijk om de kosten voor een abonnement mee te nemen in je overweging en budget als je een tracker gaat uitkiezen.

De Beste GPS-trackers voor katten

Nu we de belangrijkste kenmerken van GPS-trackers voor katten hebben besproken, laten we eens kijken naar enkele van de beste opties die momenteel op de markt zijn. Voor deze lijst hebben we gekeken naar klantrecensies, functionaliteit en betrouwbaarheid.

1: Weenect Cats 2

De ultieme nummer 1 van de GPS-trackers voor katten is de Weenect Cats GPS-tracker voor katten. De Weenect Cats 2 GPS-tracker is de perfecte oplossing om de locatie van je kat in real-time te volgen, zonder enige afstandsbeperking. Of je kat nu dicht bij huis is of verder weg op avontuur gaat, je kunt altijd zijn exacte locatie zien via de bijbehorende smartphone-app, die zowel beschikbaar is voor iOS als Android.

Een van de unieke kenmerken van de Weenect Cats 2 is de mogelijkheid om waarschuwingen te ontvangen als je kat wegloopt. Bovendien biedt de tracker trainingsopties, zoals trillen of een belgeluid maken bij elke maaltijd van je kat. Dit helpt je kat om de trilling van de tracker te associëren met eten en terugkeren naar huis, wat het gedrag van je kat positief kan beïnvloeden.

De batterijduur van de Weenect Cats 2 is indrukwekkend, met maar liefst 72 uur gebruik voordat opladen nodig is. Bovendien is de tracker waterdicht, wat betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken als je kat door regen loopt of in een vochtige omgeving speelt.

De bijbehorende app is zeer gebruiksvriendelijk en biedt gedetailleerde kaarten en trackinginformatie. Je kunt eenvoudig de locatie van je kat bekijken, instellingen aanpassen en waarschuwingen ontvangen via de app.

Weenect Cats 2 biedt verschillende abonnementsopties, waaronder een flexibel abonnement zonder verplichtingen voor enkele euro’s per maand, evenals jaarlijkse en tweejaarlijkse prepaid-abonnementen voor meer besparingen.

Kortom, de Weenect Cats 2 GPS-tracker is de kleinste ter wereld die speciaal is ontworpen voor katten. Het biedt real-time tracking zonder afstandsbeperking, trainingsmogelijkheden, lange batterijduur, waterdichtheid en een gebruiksvriendelijke app. Hiermee kun je de veiligheid en het welzijn van je geliefde kat waarborgen, waar hij of zij ook gaat. Met Weenect Cats 2 krijg je gemoedsrust en kun je met vertrouwen je kat laten verkennen terwijl je altijd weet waar je kat is.

2: BJØRK kattenhalsband voor Apple AirTag

Op de tweede plek komt de kattenhalsband van BJØRK die speciaal is gemaakt voor de Apple AirTag. Deze halsband is ontworpen om ervoor te zorgen dat je geliefde kat altijd optimaal zichtbaar is, dankzij de 360 graden reflecterende eigenschap. Maar dat is niet alles, er is ook gedacht aan het gemak van het terugvinden van je kat met behulp van de Apple AirTag. Met deze halsband kun je eenvoudig een AirTag bevestigen, zodat je altijd de locatie van je kat kunt traceren.

Enkele belangrijke kenmerken op een rij:

  • Reflecterende halsband 360 graden: Je kat zal vanuit alle hoeken opvallen, wat zorgt voor extra veiligheid.
  • Makkelijk verstelbaar: De halsband is geschikt voor katten met een omtrek van 20 tot 30 cm en kan eenvoudig worden aangepast.
  • Inclusief bevestiging voor Apple AirTag: Met een stevige bevestiging voor de AirTag, zodat je de locatie van je kat probleemloos kunt volgen.
  • Breakaway Safety-sluiting: Een speciale sluiting die loslaat als je kat ergens achter blijft haken, wat ongelukken voorkomt.
  • Inclusief leuke hanger en belletje: Een leuk extraatje voor je kat.

Deze halsband is geschikt voor zowel kittens als volwassen katten, dankzij de verstelbare lengte. Bovendien hoef je je geen zorgen te maken over de veiligheid van je kat dankzij de speciale Breakaway Safety-sluiting, die ervoor zorgt dat je kat niet vast komt te zitten.

3: Tractive GPS Cat Tracker

Op de derde plek in deze top 3 komt de Tractive GPS Cat Tracker. De Tractive GPS Cat Tracker is specifiek ontworpen voor katten en is compact en licht van gewicht. Het biedt real-time tracking, geofencing en een handige app waarmee je de locatie van je kat kunt volgen en zijn activiteit kunt bijhouden.

Tips voor het gebruik van een GPS-tracker voor katten

Nu je hebt besloten welke GPS-tracker het beste bij jou en je kat past, geven we je hieronder enkele tips voor het gebruik van een tracker:

Goede pasvorm

Zorg voor een goed passende tracker die past bij de grootte van je kat en bij de halsband. Dit zorgt voor betere comfort voor je trouwe huisdier en zo raakt de tracker ook niet verloren.

Hou de batterijduur in de gaten

Check regelmatig de batterijduur van de tracker en laad deze op als dit nodig is of vervang de batterijen afhankelijk van het soort tracker. Je wilt niet hebben dat de tracker leeg is of uit staan, net wanneer je wilt weten waar je kat is.

Doe een geofencing-test

Geofencing is een handig hulpmiddel van een tracker, maar dan moet dit wel goed werken. Test deze dus daarom eerst in een veilige omgeving, zodat je zeker weet dat de geofencing werkt als je er gebruik van wilt gaan maken.

Maak uitgebreid kennis met de app

Bij de meeste GPS-trackers zit een app. Zorg ervoor dat je deze eerst goed kent, voordat je er veel gebruik van gaat maken. Check welke opties er allemaal zijn en probeer van alles iets uit, zodat je de app goed kent als je deze nodig hebt.

Een handig hulpmiddel voor katteneigenaren

Een GPS-tracker speciaal ontworpen voor katten kan een kostbaar hulpmiddel zijn om de veiligheid en het welzijn van je geliefde huisdier te waarborgen. Dankzij kenmerken zoals real-time tracking, geofencing en gezondheidsmonitoring kunnen deze apparaten je gemoedsrust bieden terwijl je kat de vrijheid heeft om te verkennen. Bovendien houd je altijd een nauwlettend oog op zijn verblijfplaats. Daarbij zijn er ook GPS-trackers voor honden.

Ook zou je tijdens wandelingen het gebruik van een rugtas voor katten kunnen overwegen. Dan hoef je jouw kat niet uit het oog te verliezen.

Kies hieronder de leukste katten gift:

  1. Bol katten aanbiedingen >
  2. Katten boeken >