Voer. Krabpaal. Speeltje. Korting.koopjesjagen

Colourpoint

Colourpoint Perzen zijn echt betoverende katten. Ze hebben het geraffineerde, weelderige uiterlijk van de langharige Perzen en de Koninklijke houding, de schoonheid en de aftekening van de kortharige Siamezen. In de vijftiger jaren zijn de kleurvarianten gekomen, Bluepoint, Lilacpoint, Chocolatepoint, Redpoint, Crèmepoint en zelfs nu zijn er Silver en Goldenpoints, en al deze kleuren ook nog eens in Tortie (meisjes) en Tabby.

Geschiedenis Coulorpoints
Colourpoint perzen zijn in de dertiger jaren ontstaan door een experimentele fok met een Witte Perzisch Langhaar poes en een Siamese Sealpoint kater. Daar korthaar genetisch gezien dominant is over langhaar werd dit een lange en zware weg, maar toch hebben de fokkers van toen standgehouden.

Langzaam aan kwam de vacht van de Pers weer terug maar nu met een mooie warme Sealpoint aftekening, zelfs de oogkleur was mooi blauw, dit komt door het Siamese cs/cs gen. De allereerste Colourpoints ontstonden in de jaren twintig uit experimentele fokprogramma's in Zweden en de Verenigde Staten, maar het duurde tot laat in de jaren dertig, na een reeks van zorgvuldig geplande kruisingen tussen Perzen en Siamezen, voordat de kat in zijn moderne gedaante te voorschijn kwam. Net als de Siamees heeft de Colourpoint altijd stralende, blauwe ogen en een masker, oren en poten, voeten en staart (de points) die een andere kleur hebben dan de rest van het lichaam. De poezen kunnen al met 8 maanden krols worden, dat is iets vroeger dan bij de meeste Perzen, waarbij ze iets van hun Siamese trekken laten zien. Elke point kleur is toegestaan, hetgeen een groot aantal variëteiten mogelijk maakt.
Aard en Karakter
Voor hun eigenaars bieden de Colourpoints “the best of both worlds': ze hebben het lieve karakter van een Pers, maar zijn vaak even levendig als een Siamees, zonder opdringerig te zijn.