Voer. Krabpaal. Speeltje. Korting.koopjesjagen

Raga Muffin

Bij het aanschouwen van een Raga Muffin zal je vervuld zijn met lof en bewondering. Daar ligt een prachtige robuuste kat, die je aankijkt met zijn grote sprekende ogen, die je als het ware smeken om eens dichterbij te komen. Je zult versteld staan om zijn weelderige kleur, zijn zachte vacht en behoorlijke formaat.

De Raga Muffin is er in vele varianten qua kleur en markeringen, zowel de spitsvormige met en zonder witte kleuren zijn geregistreerd bij het CFA maar niet getoond. Het zijn opvallende katten ongeacht hun kleurstelling te weten; blauw, bruine cyper met wit, gevlekt of egaal. Hun vacht kan getypeerd worden als half lang maar is toch eenvoudig in onderhoud. Ondanks de dikke en weelderige textuur van hun vacht zal het niet snel klitten of dof worden en vergt deze weinig verzorging.

Raga Muffins zijn van oorsprong groot van formaat, het gemiddelde gewicht van poezen varieert tussen de tien en vijftien pond en de katers tussen de vijftien en twintig pond. Beide zijn wat grof gebouwd en hebben de neiging tot vet opslag rondom het lagere buik gedeelte. Met hun vierde jaar worden ze als volwassen beschouwd en ze staan bekend om hun lange levensduur. Globaal genomen zijn Raga Muffins sterk en gezond en ze hebben vrijwel geen genetische dan wel gezondheids- problemen.

Wat de persoonlijkheid van de Raga Muffins betreft overheerst hun extreme zachtaardigheid met daarbij eigenschappen die je doen denken aan een afhankelijk schoothondje. Het kan zijn dat je bij de voordeur wordt verwelkomd of dat je gevolgd wordt van kamer tot kamer, kortom een loyale metgezel. Ze gedijen bijzonder goed binnen het gezinsleven met genoeg aandacht en liefde voor iedereen, inclusief eventuele andere huisdieren.

Raga Muffins kunnen uitzonderlijk goed overweg met kinderen. Hun kalmte en geduld komt goed van pas tijdens het gedonderjaag van spelende kinderen. Het zal vaker voorkomen dat deze katten meespelen en/of een ritje maken in een kinderwagen. Door hun makkelijke houding zijn ze erg goed in staat om zich aan te passen naar elke omgeving of situatie, zolang ze aandacht en interesse krijgen van zowel dieren als mensen.
Een Raga Muffin zal door zijn rustige persoonlijkheid vaak opgekruld op je schoot te vinden zijn tijdens het televisie kijken of wanneer je een boek leest. Toch zijn Raga Muffins geen luie katten, haal zijn speelgoed maar eens tevoorschijn en hij komt tot leven!

De achtergronden en geschiedenis betreffende de Raga Muffin is lastig te achterhalen. De echte waarheid en feiten zullen waarschijnlijk altijd een mysterie blijven. In februari 2003 is de Raga Muffin toegelaten tot het CFA in de categorie Overige.

De prijsstelling van Raga Muffins wordt over het algemeen bepaald door type, relevante markeringen en bloedlijnen. Na twaalf tot zestien weken worden de kittens beschikbaar gesteld door de fokkers. Ongeveer in hun twaalfde week zijn ze voorzien van alle basis inentingen en hebben ze de stabiliteit om zich op zowel fysiek als sociaal vlak makkelijk aan te kunnen aanpassen in hun nieuwe omgeving.

Tevens zijn ze goed geschikt om aan tentoonstellingen mee te doen. Om van een lang en vreugdevol leven te kunnen genieten is het zaak om deze pracht katten binnenshuis te houden. Het castreren dan wel steriliseren is aan te bevelen evenals het creëren van kat vriendelijke oppervlaktes zoals bijvoorbeeld een krabpaal.
De CFA raadt het af om ingrepen te verrichten zoals het knippen van de nagels of het inkorten van de pezen, beide procedures belemmeren het krabproces. Hou je je aan bovengenoemde richtlijnen, dan zul je lang kunnen genieten van dit prachtige kattenras.