Voer. Krabpaal. Speeltje. Korting.koopjesjagen

Ragdoll

Geschiedenis Ragdoll
Alle echte Ragdolls stammen af van Josephine, een witte niet raszuiverse Perzische poes. Vlak voor de geboorte van haar kittens werd de zwangere poes Josephine aangereden door een auto. De kittens die na het ongeluk geboren werden waren bijzonder lief en aanhankelijk. Bovendien konden de katjes zich helemaal slap houden net als een lappenpop.

Ragdoll is het engelse woord voor lappenpop. Sommige mensen beweren dat het karakter van de moederpoes was veranderd na het ongeluk en dat ze die eigenschappen had doorgegeven aan de kittens. Dit is genetisch natuurlijk niet mogelijk.

Ann Baker uit Californie, fokster van de Langhaar Perzen, was de buurvrouw van de eigenaresse van Josephine. Zij kreeg een paar kittens van Josephine en fokte ermee verder. Ze gebruikte steeds de grootste en zachtaardigste nakomelingen voor haar fokprogramma. Deze katten werden RAGDOLLS genoemd.

MittedIn de VS werd dit nieuwe ras in 1965 officieel erkend. In 1991 kwamen de eerste Ragdolls naar Nederland.
Birmanen, Perzen, Siamezen, Burmezen en de HTK-katten behoren tot de voorouders van de Ragdoll.

Karakter Ragdoll
Het opvallende aan de Ragdoll is zijn rustige, zachte en meegaande karakter. Bijzonder is zijn enorme vertrouwen in de mensen en dieren. Ragdolls zijn sociale katten die niet snel ergens van onder de indruk zijn.

Met andere huisdieren, zoals bijvoorbeeld honden, gaat de Ragdoll goed om. In een benarde of dreigende situatie zal de Ragdoll proberen te vluchten; hij zal alleen in noodsituaties zijn nagels gebruiken. Ragdolls zijn zeer geschikt voor families met kinderen. Zijn zachte stem laat hij weinig horen.

BicolorDe Ragdolls zijn elegante, maar ook intelligente katten. Zij zijn op menselijk gezelschap gesteld en houden ervan op zijn tijd geknuffeld en verzorgd te worden. Maar het ligt niet in hun aard om zich aan mensen op te dringen. Hun nieuwsgierigheid is groot en zal daardoor ook vaak bij u in de omgeving aanwezig zijn. Het is niet verstandig om de Ragdoll buiten los te laten lopen, iedereen kan hem dan meenemen.

Uiterlijke kenmerken Ragdoll
De Ragdoll is een grote en gespierde, maar zeer elegante kat, met een lang lichaam, een korte, krachtige hals en een goed gebouwde borst.
Zijn achterpoten zijn hoger dan zijn voorpoten, en de voeten zijn rond met pluimpjes tussen de tenen. De staart is goed behaard en de lengte staat in goede verhouding met het lichaam. De kop is middelgroot, het aangezicht toont een brede wig. De oren zijn middelgroot en staan ver uit elkaar met afgeronde punten. tabby Ragdoll De ogen zijn groot, ovaal van vorm en blauw. De vacht is zijdezacht, halflang en ligt dicht tegen de huid aan.

De vacht is lang op borst en buik en op de achterkant van de kop, waardoor je een duidelijke kraag ziet. Doordat ze een zijdeachtige en halflangharige vacht hebben, toont de vacht geen neiging tot klitten, waardoor 1 keer in de week een borstel of een kam erdoor halen al voldoende is.

Ragdoll kittens worden wit geboren, na ongeveer 2-3 weken ga je de kleur zien. Het kan wel tot het vierde jaar duren eer de Ragdoll volledig is uitgekleurd en uitgegroeid.

De volwassen katers kunnen ongeveer 6-8 kilo gaan wegen en de poezen ongeveer 5 kilo.