Voer. Krabpaal. Speeltje. Korting.koopjesjagen

Cornish Rex

Geschiedenis Cornish Rex
In de vijftiger jaren werd in Engeland in een nestje boerenkatjes, een gekruld kitten geboren. Het was in het graafschap Cornwall, vandaar de naam Cornish Rex.

De naam Rex kwam van een konijnenras met dezelfde gekrulde vacht. Door middel van deze eerste kat en zijn moeder is het ras ontwikkeld. De eigenschap voor de krullende vacht is reccessief, dat wil zeggen dat je altijd een Cornish Rex met een Cornish Rex moet kruisen om gekrulde kittens te krijgen.

De Cornish Rex en de Devon Rex zijn twee aparte rassen en kunnen daarom niet met elkaar gekruist worden. Je zou dan glad behaarde kittens krijgen omdat de krulletjesvacht op een andere mutatie berust. Het zijn wel beiden rassen die door de bijzondere vacht, minder problemen geven bij allergieën dan andere rassen. (Ook de extreem kort behaarde Sphynx wordt vaak goed verdragen.) De Cornish Rex is een kat met een unieke krullende, zachte vacht. Deze vacht verhaart bijna niet, dus geen haren meer in huis of op de kleren. Ze hebben een nogal ‘spacy’ uiterlijk, dat je of geweldig vindt, of helemaal niets. Ze hebben grote, rechtop staande oren en een elegant, gespierd lichaam. Ze voelen heerlijk warm aan omdat de haren zo kort zijn. Daarom liggen ze ook graag op warme plekjes in huis, zoals je schoot of de verwarming.

Cornish RexDit bijzondere ras is er in twee verschillende typen : het Amerikaanse en het Europese type. Het Amerikaanse type is wat kleiner en fijner gebouwd en heeft meestal een wat dunnere vacht, terwijl het Europese type een vollere vacht heeft en wat groter is naar verhouding. Ook in het profiel van beide typen zit verschil. In Europa hebben de Rexen een recht profiel en in Amerika geeft men de voorkeur aan een wat extremer type met een Romaans profiel. In Nederland zitten veel fokkers een beetje tussen de twee typen in. De Cornish Rex mag in alle mogelijke kleuren gefokt worden, ook met wit en met Siamese aftekening (si-rex). Keuze genoeg dus!

Cornish RexKarakter Cornish Rex
Het karakter van de Cornish Rex is in een woord geweldig te noemen. Ze zijn zeer aanhankelijk, intelligent en levendig Ze kunnen ook bijzonder ondeugend zijn en zijn het gelukkigst met een of meer andere katten om hen heen om kattekwaad uit te halen.
Dit ras bezit een groot gevoel voor humor en lijkt soms wel een kruising tussen een kat, een hond en een aapje. Bij ons “helpen” ze vaak met allerlei karweitjes in huis, vooral afwassen is favoriet.

Cornish Rex Verzorging Cornish Rex
De Cornish Rex is erg eenvoudig te verzorgen in vergelijking tot andere rassen. Ze verharen nauwelijks en af en toe een borstel erdoor is vaak voldoende. Het allerbeste voor de vacht is lekker veel geaaid worden en dat zal elke Cornish Rex met je eens zijn!

Algemeen
Wij hebben ons hart verpand aan dit bijzondere ras. Door hun gespierde lijven zijn het soms net aapjes en ze hebben een karakter om verliefd op te worden. We hopen dat we u een beetje enthousiast hebben kunnen maken voor de Cornish Rex. Bij eventuele vragen kunt u ons altijd opbellen of mailen. We willen graag bijdragen aan meer bekendheid van dit fijne ras!