Voer. Krabpaal. Speeltje. Korting.koopjesjagen

Devon Rex

Geschiedenis Devon Rex
In 1960 vond men in het Engelse Graafschap Devonschire een kat mzt een krullende vacht. Tien jaar eerder was in cornwall ook een dergelijke kat aange troffen,de eerste Cornish Rex.

De nieuw gevonden kat en zijn nakomelingen werden aanvankelijk dan ook gekruist met Cornish Rexen, omdat men dacht dat het om een identieke vachtmutatie ging. Al gauw bleek het om een ander soort krullende vacht te gaan en besloot men de tweede vachtmutatie separaat door te fokken en deze te noemen naar het gebied van oorsprong. Het type van de allereerste Devon Rex, een zwarte kater met de naam Kirlee,was erg apart en werd gekenmerkt door een grappig, koboldachtig kopje en een gematigd elegant lichaam.

Deze kat vertegenwoordigde het gewenste rasbeeld. Met behulp van vele andere kattenrassen en huiskatten werd de Devon Rex als ras opgebouwd.

Devon RexKarakter Devon Rex
De Devon is een intelligente kat met een zachtaardig,aanhankelijk karakter. Hij is zeer op mensen gericht, en kan er moeilijk tegen om alleen te zijn. Het liefst heeft hij de hele dag mensen om zich heen; het is dan ook niet verstandig om een Devon Rex zijn dagen in een buitenren te laten slijten, het dier zou wegkwijnen en ziek worden van eenzaamheid. Ze zijn erg nieuwschierig en willen overal bij be trokken worden. Omdat ze zo intelligent zijn en zo gericht op hun verzorgers kunnen deze katten allerlei kunstjes leren, zoals apporteren van propjes papier en het lopen aan een tuigje. Devon Rexen gaan gewoonlijk goed om met andere katten, maar ook met honden kunnen de meeste het prima vinden. Omdat ze amper verharen, zijn ze voor veel mensen ideale huisdieren. De vacht van de Devon Rex voelt wat harder aan dan die van de German en Cornish Rex, omdat de Devon Rex dekharen heeft. De vacht is eenvoudig te onderhouden met een babyborstel.

Uiterlijk Devon Rex
De Devon Rex is een vrij kleine kat met een slank, stevig gespierd lichaam.

Devon RexDe borst is breed en de slanke poten zijn lang in verhouding tot het lichaam, De achterpoten zijn altijd langer dan de voorpoten. De voetjes zijn klein en ovaal en de lange, dunne staart loopt spits toe. Op een slanke hals rust een wigvormige kop met brede jukbeenderen, een sterke kin en een korte snuit. De neus vertoont een duidelijke stop en het voorhoofd buigt terug naar de platte schedel. De grote oren zijn tamelijk laag geplaatst. Ze hebben een brede basis en lopen taps toe in een afgeronde punt. De grote amandelvormige ogen zijn wijd uit elkaar geplaatst en staan schuin in de schedel. De kleuren van de Devon rex mogen elke denkbare kleur hebben.

Bijzonderheden Devon Rex
Omdat een Devon Rex erg weinig verhaart, wordt hij wel aanbevolen als huisdier voor mensen die allergisch zijn voor katten.

Toch zullen niet alle mensen goed reageren op een Devon Rex als huisgenoot.
Kittens van de Devon Rex zijn over het algemeen schaars behaard, de krullende vacht ontwikkelt zich pas later.