Voer. Krabpaal. Speeltje. Korting.koopjesjagen

Huidschimmel bij katten


Neem bij (een vermoeden van) medische problemen altijd contact op met de dierenarts.

Wat is huidschimmel?
Op de kat treffen we in de meeste gevallen de soort Microsporum canis aan.Vooral katten in een verzwakte tot slechte conditie behoren tot de groep die hiervoor het eerste ontvankelijk te noemen is. De schimmel tast de hoornstof aan in nagels, haren en hoornlaag van de opperhuid en is in staat deze op te lossen.De schimmelinfectie vindt zijn aanvang in de buitenste laag van de huid waar schimmeldraden zich ontwikkelen uit schimmelsporen.De schimmeldraden dringen de haar binnen via de haarzakjes.Hierdoor ontstaat de volgende reactie: verdikking van de huid, schilfervorming, korstvorming en uiteindelijk het afstoten van de aangetaste huiddelen en het afbreken of uitvallen van de aangetaste haren.Er ontstaan kale (niet altijd) rondige plekken.Eerder genoemde schimmeldraden zorgen voor een enorme productie van schimmelsporen.Het zijn de schimmelsporen die zorgdragen voor verdere verspreiding van de schimmel.Schimmelsporen laten zich gemakkelijk van de ene op de andere kat verspreiden door de lucht, via stof enz.en zijn zelfs na een aanwezigheid in de directe woonomgeving van enkele jaren nog in staat een infectie te veroorzaken.

Hoe kom je aan schimmel
路 Van een nieuwe kat die afkomstig is uit een andere cattery
路 Van een poes die (b.v. Voor een dekking) te gast is geweest in uw cattery.
路 Van een van uw poezen die te gast is geweest in een ander cattery.
路 Van een tentoonstelling
路 Van een bezoeker die besmette kleding droeg.
路 Van een bezoek dat u bracht aan een besmette cattery.
路 Van een bezoekje aan een manege.
路 Als gevolg van contact met koeien,varkens,schapen,geiten,honden,cavia鈥檚 en
niet te vergeten, mensen.

Wanneer is een kat een drager.
Als een kat zelf niet de symptomen vertoont van een schimmelinfectie, maar wel sporen verspreidt, spreekt men van een drager.Het maken van een schimmelkweek kan uitwijzen of er sprake is van een drager.

Wat te doen als uw denkt dat u kat schimmel heeft.
Neem contact op met uw dierenarts. Hij kan kijken met een woodslamp, lichten de haren felgroen op, kan de diagnose positief zijn, maar dit is niet zeker, ook het niet oplichten van de haren geeft g猫猫n zekerheid.Alleen cultureel en microscopisch onderzoek van haren en huidschilfers geeft zekerheid.

Wat nu.
Volg uitdrukkelijk de aanwijzingen van uw dierenarts. Annuleer inschrijvingen voor geplande shows. Stel de eigenaren in sp猫 van in de cattery aanwezig kittens op de hoogte van de problemen en leg uit waarom zij nog enige tijd op hun kitten zullen moeten wachten. Verwijder zoveel mogelijkheden, gordijnen, mandjes enz. Na desinfectering elders opslaan. Behandeling.
Het beste is om uw kat te scheren,zeker bij langharige katten. Wassen van alle aanwezige katten met bv Imaverol, dit doodt schimmel en schimmelsporen. Inwendige behandeling van alle katten met griseofulvine tabletten. Schoonmaken met schimmeldodende middelen. Grondig en regelmatig stofzuigen.uit te roken met speciale rookkaarsen, met deze schone rook doodt u de schimmelsporen op plaatsen waar u met schoonmaken moeilijker bij kunt.Ook zijn er blokjes in de handel van de firma Koudijs en dit is goedkoper dan een kaars.Met deze blokjes kunt u ook uitroken, men gebruikt het ook om duivenhokken mee uit te roken.
Tijdens het roken moet u wel het huis verlaten en ook de katten, want het slaat op uw slijmvliezen en dat is geen pretje.Met effici毛nt uitroken voorkomt u een nieuwe uitbraak van schimmel. Als u denkt de schimmel kwijt te zijn, dan zal uw dierenarts u aanraden een haarmonstertje te nemen van uw katten m.b.v. een nieuwe tandenborstel een nieuw cultureel onderzoek. Ga grondig met de tandenborstel over het gehele lijf van de kat.

Luchtdesinfectie
Luchtdesinfectie is de nieuwste, revolutionaire manier om verspreiding van ziekten via de lucht binnen een groep dieren tot een minimum te beperken.
Luchtdesinfectie is een extra wapen in de strijd tegen diverse bacteriele, virale en schimmelbesmettingen die katten kunnen oplopen.

Vanaf heden is deze apparatuur beschikbaar voor de catfancy en kan preventief ingezet worden bij:
Kattenfokkers
Huiskamer of andere ruimte(s) waar het grootste deel van de groep rondloopt.
Afzonderingsruimte (quarantaine)
Katten- en kittenopvangcentra
De binnenkomst of eerste opvangruimte
De behandelruimte
De quarantaineruimte
De diverse verblijven van de opgevangen dieren
Dierenpensions
Alle binnenverblijven
Dierenartsen
Behandelkamer
Wachtkamer
Operatieruimte
Trimsalons
Behandelkamer

De werking van de luchtdesinfectie van GLA :
In situaties waar de lucht in gebruikte ruimtes continue gedesinfecteerd moet worden, biedt straling van de bovenste luchtlagen de oplossing. Door installaties voor straling van de bovenste luchtlagen te plaatsen, zoals de APF-CM, wordt aan het plafond een intensieve zone van UV-C boven de hoofden van de bewoners gecre毛erd.

Voordelen op een rij:
Investering van blijvende waarde.
Dit product dood niet alleen bacterieeen maar alle micro-organismen zoals virussen en schimmel(sporen).
Dit product is zondermeer milieuvriendelijk. Er worden immers geen stoffen zoals chemicalieeen gebruikt of verbruikt.
Zolang het apparaat aan staat is de desinfectie actief. Dit kan en mag 24 uur per dag.


Neem bij (een vermoeden van) medische problemen altijd contact op met de dierenarts.